Lips Nederland

Lips werd in 1871 opgericht door Jacobus Lips als smederij. Later werden ook kluizen toegevoegd aan het assortiment. Omstreeks 1899 werd de kachelfabricage afgestoten.

In het begin van de 20e eeuw begon men met de vervaardiging van sloten. In 1921 verhuisde het bedrijf naar een pand aan de Merwedestraat te Dordrecht. Lips groeide uit tot een van de belangrijkste sloten- en kluizenfabrikanten van Nederland.

In 1971 werd Lips overgenomen door het Britse CHUBB. In 1997 werd CHUBB overgenomen door het Engelse WILLIAMS en werd Lips onderdeel van de INTRUDER SECURITY DIVISION. Het bedrijf werd gesplitst in een slotenfabriek en een brandkastenfabriek.

Lips is producent van sloten en toegangscontrolesystemen en verkoopt daarnaast aanverwante artikelen als deurbeslag en veiligheidsproducten voor zowel de DHZ-markt als de professionele gebruiker. Lips is ook distributeur van producten als YALE en TESA.

In 2000 werd Lips aangekocht door het Zweedse ASSA ABLOY, dat enkele jaren later ook NEMEF overnam. In 2007 verhuisde het bedrijf naar Raamsdonksveer.

Activiteiten die zijn verricht voor Lips Nederland zijn ondermeer:
-     Afwikkeling aankoop ASSA ABLOY
-     Splitsing CLN in verband met verkoop aan GUNNEBO

« Ga terug naar de vorige pagina

Vacatures

Ter versterking van diverse organisaties zoeken wij:

MIB supporter van

De kracht van betrokkenheid

Copyright 2012 © Masters in Business | algemene voorwaarden | disclaimer